1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Система подачі води харків'янам - схематично

На підприємстві складено карту, на якій візуально відображено інформацію про те, яка вода надходить у кожен район міста.

Вода в Харків надходить по магістральних водоводах із Печенізького водосховища  та з Краснопавлівського водосховища, незначну частину в загальній подачі складають артезіанські води.

Як зазначив начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю якості води Володимир Міщанчук, головним серед вищевказаних джерел водопостачання є Печенізьке водосховище, вода якого є найкращою в регіоні за гідробіологічними сольовим складом. Вона очищується на комплексі водопідготовки «Донець» і подається по п'яти магістральних водоводах діаметром 900-1600 мм загальною довжиною 161,2 км. Частка в загальній подачі питної води становить 440,7 тис. м³/добу, або 75,4%.

Другим незалежним джерелом водопостачання в Харкові є Краснопавлівське водосховище, в яке з каналу «Дніпро-Донбас» надходить сульфатна вода. Очищення води відбувається на комплексі водопідготовки «Дніпро», вода подається до міста Харкова за двома ниткам магістральних водоводів діаметром 1200-1400 мм загальною довжиною 261,1 км. Частка в загальній подачі питної води становить 134,09 тис. м³/добу, або 24,6%.

Детальніше про джерела питного водопостачання Харкова ви можете дізнатися в розділі «Водопостачання».

26 лютого 2016, 16:10 Распечатать статью

все новости

Вгору