1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Підприємство планує частково забезпечити себе власною енергією

Повна реалізація інвестиційного проекту «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд м. Харкова» дозволить КП «Харківводоканал» частково забезпечити себе власною електричною та тепловою енергією.

Про це повідомив сьогодні, 4 березня, начальник служби енергоменеджменту Станіслав Третьяков. За його словами, реалізація цього інвестпроекту передбачає будівництво системи обробки осаду з отриманням біогазу, в комплексі з когенераційним виробництвом електричної і теплової енергії та блоку термічної утилізації осаду. Це, зокрема, дасть можливість забезпечити потреби Комплексу біологічного очищення «Безлюдівський» в електричній та тепловій енергії. Також у 13 разів зменшиться кількість осаду після його утилізації, і для потреб міста звільниться 106 гектарів землі.

«Розуміючи важливість і актуальність вкладання інвестицій в комунальну галузь, керівництво КП «Харківводоканал» продовжує активно вести роботу з іноземними банками та компаніями по залученню додаткових коштів. Зокрема розглядається проект з модернізації насосних станцій та мереж водопостачання міста з заміною насосного обладнання на енергоефективне із застосуванням сучасного частотного регулювання», - підкреслив Станіслав Третьяков.

Довідка. Інвестиційний проект «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд м. Харкова» реалізується за рахунок кредитних коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Фонду чистих технологій. Його загальна вартість становить 75,80 мільйонів дол. Реалізація даного проекту почалася в кінці 2014 року, а завершення заплановано на грудень 2019 року.

04 березня 2016, 15:40 Распечатать статью

все новости

Вгору